MARTURII

Doi ani de athanor, doi ani de muncă intensă cu mine însumi, doi ani transformare. Și încă ceva foarte prețios și intim mie, o apropiere și o căldură umană care au definit relația cu profesorii și cu grupa colegilor de an. Când m-am înscris în cadrul programului masteral oferit de Asociația Română de Psihologie Analitică nu anticipam corect ceea ce mă aștepta.

Ceea ce am găsit mi-a depășit toate așteptările. Mă așteptam la cursuri teoretice, dar nu știam că vor fi atât de bine orientate, o dată în direcția asimilării conceptelor și a marilor teme ale psihologiei analitice, în al doilea rând cu scopul pregătirii exercițiului practic prin care am trecut de-a lungul formării.

Știam că vom experimenta exerciții practice, dar nu bănuiam că vom fi imersați în laboratoare care vor scoate la lumină atâtea realități personale interioare.

Știam că voi avea de scris și că va fi nevoie de o bună ancorare teoretică, însă nu preconizam cât de mult din ceea ce urma să redactez avea să lumineze în interiorul meu.

Nu exagerez cu nimic atunci când spun că cei doi ani de formare absolviți mi-au oferit cel mai intens ciclu educațional pe care l-am trăit până în prezent. Fapt care a smerit și aroganța absolventului Facultății de Filosofie din mine care credea că mai intens și mai personal de atât nu se poate. Ba, se poate!

Este un drum pe care îl recomand oricărei persoane chemate pe calea descoperirii de Sine. Este o formare care încă lucrează în mine. Pentru că a devenit parte din mine.

Andrei Găitănaru

Scoala de vara ARPA – 2023

Click pentru a descarca fisierul powerpoint

Scoala de vara ARPA – august 2018

Conferinta Angela Connolly – 20 martie 2016

Scoala de vara 2015

Noi colegi juniori ai ARPA au incheiat formarea de baza cu disertatii bogate, mature, consistente si creative.

Atunci când am ales să urmez cursurile A.R.P.A. deja le știam pe toate și le făcusem pe toate. Șansa mea a fost că totuși cei din comisia de examinare au ales să mă primească ca masterand. A fost nevoie de doi ani de zile pentru a mă decoji încet-încet și să cadă de pe mine straturi de infatuare, cunoaștere incompletă sau de-a dreptul eronată, spiritualitate greșit înțeleasă și falsă pioșenie. Cât despre ce n-am conștientizat încă, rămâne de muncă de-acum înainte.

O contribuție semnificativă în acest proces au avut atât cursurile de la A.R.P.A., cât și dezvoltarea personală. Făcută cu căldură și profesionalism, dezvoltarea personală a fost o adevărată oglindă pentru părțile pe care nu doream sau nu puteam să le văd. Iar cursurile au completat-o, fiind ținute de dascăli adevărați, pasionați de domeniile pe care ni le destăinuiau, dornici să le împărtășească cu noi. Noi, adică un grup de oameni cu interese similare, împreună cu care am crescut și alături de care m-am simțit de la început la locul potrivit.

Ce înseamnă de fapt formarea A.R.P.A. vă invit și pe voi să aflați, dar vă garantez că veți descoperi ceva minunat – pe voi înșivă, mai aproape de cum sunteți cu adevărat.

Cu recunoștință,
Victor Flueraș


Fotografii de la disertatia din 2014, generatia 2012-2014


Fotografii de la disertatia din 2013, generatia 2011-2013