EXPOZITII

Serii de expozitii “ Imagini ale sufletului” realizate cu lucrari (desene, picture, litografii, sculptura) ale analizantilor
A.R.P.A., Asociația Română de Psihologie Analitică, are în pregătire pentru acest an o serie de expoziții în premieră sub denumirea ”Vocile sufletului” în care expozanții dezvăluie lumea interioară, transformările acesteia și ale conștiinței în contactul cu ele. O lume fascinantă, plină de sens personal și colectiv. Adesea aparent misterioasă dar atât de legată de viața reală! O lume vie, pasionantă și prietenoasă dacă i se dă posibilitatea să fie ascultată.
Acesta este și scopul expoziției, să deschidă oamenilor drumul către suflet, să ne dea posibilitatea ca explorând, contemplând și înțelegând, să nu ne temem de necunoscutul din noi înșine unde nu este un întuneric orb și amenințător, ci este o lume vie și plină de resurse și energie vitală.
Sufletul nostru nu ascunde gropi cu tenebre și gunoi și poate deschide adesea, prin vise și prin expresivitatea artistică, energii și instincte netrăite dar care au sens pentru supraviețuire, spaime care confruntate îți luminează noi perspective, un întuneric plin de luminițe care pot deveni lumini călăuzitoare, un ghid pentru ceea ce suntem, pentru imaginea noastră despre noi înșine și despre viață.
Putem regăsi bucuria vieții, uneori pierdută în sinuozitățile cotidiene, ne putem reorienta pânzele spre țelurile adevărate ale vieții fiecăruia din noi, putem găsi calea spre bucuria vieții.
Desenele, culorile, sculpturile nu sunt un dicteu automat, reprezintă o confruntare dintre eul rațional și căutător de sensuri și bogăția vieții din interior, cu emoții, cu imagini, cu stelele cerului interior. Și nu în cele din urmă, adesea, putem ajunge să simțim, vedem, cuprindem vocea care susține viața și creația lumii.

(proiect in pregatire)