DESPRE

Înființată în 2000, A.R.P.A. este singura instituție acreditată din Romania care formează în psihoterapia și consilierea analitică jungiana, cu o experiență de peste 14 ani, recunoscută internațional. Activitatea de formare a ARPA este acreditată de Colegiul Psihologilor din România din 2005.

Formarea cuprinde și tehnicile de activare și interpretare a materialelor inconștientului: teoria și interpretarea viselor, interpretarea desenelor și mandalei, imaginație activă și sandplay, interpretare prin amplificare – analiza de simbol în basme, mituri și legende; interpretare reductivă, dinamică și sintetică.

Cursurile fundamentale se centrează pe teoria jungiană privind structura și dinamica psihică, tipurile psihologice, teoria complexelor și a dependențelor, perspectiva jungiană privind psihopatologia; procesele de regresie, adaptare, procesul de individuare. În centrul formării stă descoperirea relației cu sine și cu lumea, sensului destinului și mitului personal, redescoperirea bucuriei vieții și a sacrului, capacitatea de a înțelege, reflecta și crea.

Date specifice privind înscrierea, condițiile, programa, profesorii/formatorii sunt descrise în secțiunea Institutul de formare”.

În cadrul A.R.P.A. funcționează din 2009 Grupul de Dezvoltare și Grupul de ruteri care își continuă formarea în analiza/psihanaliza jungiană sub coordonarea I.A.A.P.

ARPA oferă și posibilitatea de a intra în analiză personală prin membrii ARPA cu drept de practică profesională.

De asemenea, sunt oferite și cursuri clinice de specializare pentru psihologi clinicieni și psihoterapeuți specializați în alte metode de psihoterapie care doresc să-și lărgească cadrul explicativ.

ARPA a oferit și oferă în mod constant ateliere formative pentru școlile de psihoterapie integrativă, psihoterapie transpersonală, de art terapie, precum și formări în tehnica sanplay și de analiză de simbol a materialelor visului.

Pentru publicul larg sunt oferite ședințele de optimizare personală și autocunoaștere, ateliere de parenting sau de optimizare a relațiilor din grupul profesional, descrise la Servicii.

ARPA are o bogată activitate științifică și de exprimare prin artă plastică, poezie și imagine, descrisă în cadrul Activității științifice & Exprimare artistică la care participă atât psihoterapeuții cât și analizanții.

ARPA este in parteneriat cu Societatea de Psihanaliza C.GJung din Romania, societate care face parte din cadrul IAAP (Asociația Internațională de Analiză Jungiană), astfel că psihoterapeuții care vor sa își continue formarea ca psihanalisti jungieni pot beneficia de programele de formare din cadrul SPJung.